Küldetés

Informatikai írástudás tekintetében nagyon sok bepótolnivalónk van. Korosztálytól függetlenül.

Ebben szeretnék segíteni.

Nem csak egy bizonyos grafikus felület használatát, hanem a mögötte található szemléletet is megmutatva.

Hogy a számítógép használata ne csak "vaktában" történő gombnyomogatás és kattintgatás legyen, hanem az is világos legyen, mikor és miért van szükség arra a bizonyos gombnyomásra vagy kattintásra.

Persze, semmit sem kapsz befektetés nélkül. Nem anyagi befektetésre gondolok, hiszen, mint látod, minden tananyagot szabadon elérhetsz. Amit be kell fektetned, az a megfelelő mennyiségű idő.

Amit vetsz, abból fogsz aratni is.

Akkor tanulsz, amikor csak akarsz. Az oldal, rajta a tananyagokkal, várni fog Rád. Egyedül rajtad múlik, mennyi idő alatt jutsz el arra a szintre, amelynek birtokában már magabiztosan fogod használni a számítógépedet.

Ha azonnali, öt perces megoldást keresel, ez a weboldal nem neked való. Bármennyire is instant korban élünk, amikor minden azonnal, sőt, tegnapra kell, a megfelelő szintű ismeretek birtokába jutni meglehetősen időigényes feladat. Ezen pedig a méregdrága, három dimenziós, színes-szagos e-learning megoldások sem tudnak változtatni. Ha valaki ezzel áltatott Téged, az nem mondott igazat. Az embernek az új ismeretek megszerzésekor van egy bizonyos áteresztő képessége. Ezen meg lehet próbálni erőszakot tenni, de nem érdemes. Ha viszont rászánod a tanulásra a megfelelő mennyiségű időt, garantáltan sikerrel jársz.

Amit én, segítségképpen, ehhez hozzá tudok tenni: folyamatosan bővülő és talán színvonalasnak mondható oktatási anyagokat. Remélem, a hasznodra válnak.

Cserébe mindössze egyet kérek: ha ismersz olyan embert a környezetedben, akinek szintén hasznos lehet ez az oldal, oszd meg vele az elérhetőségét. És ne feledkezz meg a Facebook Tetszik és a Google g+1 gombjáról sem. Például itt, az oldal jobb felső sarkában, illetve valamennyi könyvlap alján is! Köszönöm szépen! :-)

Bolemányi Attila