Windows 7 - karbantartás

Mint minden más használati tárgy vagy eszköz, Windows rendszerünk is igényel időnként némi karbantartást, hogy teljesítménye megfelelő legyen számunkra. Össze sem tudom számolni, hány olyan számítógép fordult már meg a kezeim alatt, amelyre tulajdonosai azért panaszkodtak, mert rettenetesen lelassult a működése. Az okok egy része persze a vírusok és egyéb kártevők tucatjainak jelenlétére vezethető vissza, és előfordulhat, hogy csak a Windows teljes újratelepítése ad megfelelő megoldást. Ha azonban a számítógép kártevő mentesnek bizonyul, van még néhány dolog, amely lelassíthatja annak működését.

Ebben a könyvben azokat a programokat és fogásokat szeretném megmutatni, amelyeket én is rendszeresen használok és elvégzek annak érdekében, hogy a rakoncátlankodó Windows rendszereket jobb belátásra bírjam és visszatereljem őket a normális kerékvágásba.

Amit itt olvashatsz tehát, az egy jól bevált szerszámosláda és a benne található eszközök használati leírása. Ahhoz, hogy ezeket az eszközöket megfelelően tudd használni, rendszergazdai jogosultságra és működő internetkapcsolatra is szükséged lesz.

FIGYELMEZTETÉS: az ebben a könyvben található leírások alkalmazását kizárólag saját felelősségedre végezd el a számítógépeden. Ha menet közben valami elromlik, eltűnnek az adataid vagy használhatatlanná válik a számítógéped, emlékezz rá: én szóltam előre! Igyekszem kizárólag jól bevált és eddig működőképesnek bizonyult programokat és fogásokat ismertetni, de soha sincs két egyforma eset és két egyforma számítógép sem. Éppen ezért előfordulhat, hogy ami eddig száz esetben tökéletesen működött, az most valamiért csődöt mond.

Ezzel a figyelmeztetéssel együtt remélem, hogy amit itt olvasol, az Neked is hasznodra válik. Nekem - eddig - mindig bejött.

wink